Vragen

In deze rubriek vind je veel gestelde vragen.
Zit je vraag er niet bij? neem dan contact op via email

Waarom hebben we LichtWesen producten nodig?

Als Engelen om ons heen zijn, waarom moet ik dan een product gebruiken?
Ontwikkelen doe je door te leven, daar helpt een spraytje toch niets bij?

Op deze en andere vragen geeft Petra Schneider in onderstaande video
uitleg en antwoord.

Toch nog een andere vraag?
stel ‘m hier

Hoe gebruik je de Lichaamskristallen van de Elohim?

Lichaamskristallen zijn enorm handige en krachtige ondersteuningen om (helings)processen dieper en sneller door te werken. Je kunt ze gebruiken met de speciale huidlijm, maar veel therapeuten verkiezen een stukje hechtpleister om het kristalletje mee vast te zetten.

Er is voor elke kleurstraal van de Elohim een eigen lichaamskristal. Totaal zijn er dus 12 verschillende kleuren van de Elohim. Daarnaast zijn er nog lichaamskristallen met andere thema’s, bijvoorbeeld Stabiliteit en Bescherming tegen Straling en Electro-smog.

Hoe je ze precies gebruikt wordt uitgelegd in het boek: Praktijkboek van de kleurstralen
Welke in het 1e kwartaal van 2017 in het Nederlands verschijnt als eBook.

Tevens kun je deelnemen aan een praktijkdag Praktisch Werken met LichtWesen® waarbij je leert hoe je de lichaamskristallen, kristallen, olieën en overige producten in jouw unieke werkwijze of behandeling kan integreren zonder jouw methode te veranderen.

 

Bekijk deze 2 minuten durende video om er een beeld bij te krijgen.

ZO gebruik je de Kristal-lamp.

Aan de hand van onderstaande video laat ik je zien hoe je de lamp met de kristallen in elkaar zet, hoe je ‘m tijdens het behandelen kunt gebruiken en hoe je ‘m vervolgens weer uit elkaar haalt.

Ik ga niet in op de behandeling zelf. Dat is teveel informatie voor op een filmpje.
Daarom geef ik elk voorjaar een praktijkdag Praktisch werken met Licht Wesen

Tijdens deze trainingsdag ga je met de lamp, de kristallen en nog veel meer praktisch aan de gang.
Zo neem je precies dat mee wat je de volgende dag direct in je praktijk en in je behandeling kan toepassen.

 

Het verschil tussen de Body Balancer en de Stabiliteit producten

Is er een verschil tussen de body balancer zirkona en de stabiliteit zirkonia?
Ze worden beiden gebruikt voor electro-smog en straling, maar wat is dan het verschil tussen de twee?

 

Het verschil tussen de Stabiliteit-serie en de Body Balancer-serie

 • De Stabiliteits-zirkonia/bedel/kristal stabiliseert het energieveld van de mens en bouwt deze sneller op wanneer er schade aan ontstaat. Naast de verstoring van electrosmog ondervinden we ook last van emotionele verstoringen van onszelf EN mensen om ons heen. De kracht van de Stabiliteit-serie zit in het feit dat de verbinding met de aarde weer tot stand gebracht kan worden waardoor stabiliteit ervaren wordt. Hij heelt en verzacht tevens oneffenheden en pijn uit het verleden zodat we onze innerlijke stabiliteit versterken.
 • De Body Balancer zirkonia/bedel is een resetknop. Ze verwijdert de electrosmog en straling uit ons lichaamsenergiesysteem. Door de verstoring van de staling weg te nemen en je in contact te brengen met je ware wezen ervaar je ruimte, vermindering van ruis om je heen en rust.
 • Voor zeer hoog gevoelige mensen is een combinatie van Stabiliteit en  Body Balancer ideaal.

Bekijk de producten hier

Hoe worden de essences bereid?

De kristallen en essences worden door een 7-stappen proces met energie geladen.
Door de kristallijne structuur kan er veel energie worden opgeslagen in een relatief klein kristal, en door het element goud toe te voegen aan de basis essences (water en bio-ethanol) ontstaat ook een groter opslagbereik waardoor zeer hoge trillingen ook in essences te ‘vangen’ zijn.
De stappen houden onder meer in dat er gereinigd, geënergetiseerd en beveiligd word.
Juist doordat alles in 2 fases gereinigd word en in meerdere lagen beveiligd tegen invloeden van buitenaf, kunnen we de kwaliteit garanderen waar we voor staan.
De LichtWesen producten zijn zelfs beveiligd tegen de continue 2 watt van een mobiele telefoon, dus dat kan gewoon bij elkaar in een handtas 😉
(onder de video vind je een zeer uitgebreide beschrijving over de verschillende energiedragers die we gebruiken)
 

bekijk nu een video over de bereiding van de essences.

 

 

Uitgebreide beschrijving:

In de Brochure van LichtWesen staat al meer informatie, maar om het compleet te maken volgt hier een uitgebreide versie.
Het is soms ‘lastig’ om dingen die je als ‘gewoon’ ervaart weer helemaal naar het begin terug te leiden en van dat punt de uitleg te starten.  Onderstaande informatie deel ik altijd op de UP-DATE dagen wanneer de producten met bestaande en nieuwe energieën uitgelegd worden. Het is overigens een jaarlijks terugkerende gratis dag die u op onze agenda vinden kan.

 

De energie in de producten wordt door middel van channeling aan de producten gekoppeld. Wat er gechanneld word is de energie van de betreffende Engel, Opgestegen Meester of kleurstraal.
Wij kiezen de engelen niet zelf, de engelen geven ons aan wat er, en wanneer er, een nieuwe energie aan de mensen aangeboden mag worden.
Door de zuivere afstemming met de energie van de engel zelf, zit er niets van ons als personen in. Het gaat dus niet om onze visie van Aartsengel Michael (bijvoorbeeld), maar om de zuivere intentie en les van Aartsengel Michael zelf.
De producten werken als een soort telefoonlijn naar de betreffende Engel of Opgestegen Meester zodat er geen ruis kan ontstaan.

 

Iedere Engel of Opgestegen Meester staat voor een thema of levensles. Zo is elke energie verschillend en kunnen zij ons op de juiste wijze, die op dat moment het meest passend is voor ons in onze situatie, ondersteunen.
Soms lijken verschillende levenslessen elkaar te overlappen, en toch is er altijd net een klein onderscheid waardoor de één een betere ingang en aansluiting is dan de ander.

 

Er zijn verschillende producten met verschillende toepassingen.

 

 • Olie
  De olie kan uitsluitend uitwendig gebruikt worden en heeft door de meer verdichte energie een lagere trilling van dezelfde kracht en informatie van de Engel of Opgestegen Meester. Dit resoneert meer met de lagere gebieden in de aura, wat voor mensen die snel in hun hoofd vluchten een meer passende ondersteuning kan zijn. De (spijs)olie is verrijkt met etherische olie om de energie van de Engel of Meester zodat het bewustzijn extra ontvankelijk wordt voor de verandering in trilling.
 • Essence
  Een tinctuur (hierna benoemd als essence) of essence is een water en bio-alcohol oplossing en dus een andere draagstof met een andere trilling. De energie is gelijk aan kracht en informatie maar resoneert meer met de hogere gebieden in de aura. Door de zuiverheid kan een tinctuur of essence zowel in-als uitwendig gebruikt worden. Het één werkt niet sneller of sterker als het ander, de energie verbind en vermengt zich in ons energieveld en dat bestrijkt alle lichamen van onze aura (inclusief ons fysieke lichaam).

   

 • Geurspray
  De geurspray is een tinctuur met etherische olie toegevoegd. De vluchtige olie werkt ook op de hogere energie gebieden in de aura net als de essence van water en bio-alcohol. Door toevoeging van de ‘geur’ ontstaat er een meer toetsbaar bewustzijn. Je reageert op geur door iets aangenaam te vinden of juist heel onaangenaam. Beide reacties geven vaak aan dat er een onbalans is van deze energie. De uitgekozen etherische olie is met zorg gekozen om in het verlengde van het thema van de Engel of Meester te werken, zo onderstreept de geur nogmaals de informatie van de energie via de receptoren in de neus en de hersenen. (een geurspray is uitsluitend voor uitwendig gebruik)

   

 • Goudwater
  Goudwater is een essence met de energie van het element goud toegevoegd, (in tegenstelling tot coloidaal goud zitten er dus geen deeltjes van het element goud in!) Door de essence te verrijken met deze energie van het element goud wordt de energie opslag enorm vergroot. Zo is het mogelijk om zeer hoge trilling van bijvoorbeeld de Elohim in een tinctuur op te slaan. In een water-bio alcohol essence houd deze hoge trilling geen stand, omdat het verschil van de draagstof ten opzichte van de kracht en intensiteit van de Elohim te ver uit elkaar ligt. (de goudwater essence is veilig om zowel in- als uitwendig te gebruiken.)

   

 • Calcium Essence
  Een essence met calcium (calcium carbonicum) heeft als voordeel dat de snelheid van complexe energie mengsels sneller in ons energiesysteem geleid kunnen worden. Dit is noodzakelijk bij de brede werking van de Scheppingsstralen. Door toevoeging van Calcium Carbonicum kan de energie tevens snel doordringen tot in het diepst van de fysieke cellen. Voor in- en uitwendig gebruik geschikt.

   

 • Etherische Olie
  De etherische olie van de Elohim serie is uitsluitend zeer zuivere etherische olie. De kwaliteit van de olie is de hoogst mogelijke standaard, zodat de zeer hoge trilling van de Elohim in deze draagstof opgeslagen kan worden. Wij adviseren om de etherische olie uitsluitend uitwendig te gebruiken en voorzichtig te zijn met het onverdund op de huid aanbrengen!

   

 • Kristal
  Kristallen zijn een fantastisch opslag medium! Ze gaan niet leeg en raken niet op zoals een flesje doet. De energie resoneert via het kristal en door de hoge zuiverheid van het veredelde (loodvrije) kristalglas en de kristallijne structuur kunnen grote hoeveelheden energie en informatie opgeslagen worden. Door het speciale energetiserings-procédé behoeven deze kristallen niet energetisch gereinigd of opgeladen te worden. Zij kunnen geen andere energie aannemen NA dit procédé, het is dus veilig om iemand anders de kristal in de hand te geven of een ander ermee te behandelen. De enige reiniging die ze behoeven is het verwijderen van eventuele ‘vette’ vingerafdrukken, niet voor de werking – wel voor het uiterlijk, het oog wil ook wat. Kristallen kunnen als sieraad aan een ketting gedragen worden, in de (broek)zak of (voor de dames) in de BH. Zij zijn echter wel breekbaar, wees daarom voorzichtig en bewust met aan- en uitkleden wanneer er een kristal in een kledingstuk zit.

   

 • Lichaamskristal
  de kleine Lichaamskristallen hebben op dezelfde manier, als boven bij kristallen beschreven, een groot opslag vermogen. De lichaamskristallen zijn in verhouding tot de hart- of druppelvormige kristallen veel kleiner en hebben qua hoeveelheid energie een even sterke werking als de ‘grote’ kristallen wanneer ze op het lichaam bevestigd worden op bijvoorbeeld chakra’s, meridianen of acupunctuurpunten.

   

 • Zirkonia
  Zirkonia’s zijn gelijk in opslagcapaciteit als de hart- en druppelvormige kristallen. Door de speciale structuur is het op dit moment de energiedrager met hoogste opslag mogelijkheid (ons hoogst aantal gigabytes op een USB-stick zeg maar). Ook de zirkonia’s zijn bedoeld om als sieraad te dragen en door de zilveren omvatting wordt de energie met enorme snelheid het energiesysteem in geleid.

   

 • Zilveren sieraden
  er zijn ook zilveren hangers en oorbellen (allen nikkelvrij en de hoogste kwaliteit zilver 925), deze zijn ook dragers van energie. Zij zijn de katalysator voor de kristallen en zirkonia’s zodat ons energiesysteem snel en harmonieus de informatie en energie van de Engelen kan integreren. De goudkleurig exemplaren zijn van een laagje Goud (16K) over het zilver voorzien. In verband met eventuele allergieën zijn alle zilveren sieraden ongelakt.

   

 • Glasparels
  Glasparels zijn de dragers van de werkzame energieën in de Raumlicht verstuiver, het Nekkussen en de Knuffel, Bescherm en Wens Engelen. 

   

 • Energiekogel
  onze Energiekogels zijn van zuiver glas (Bergkristal kwaliteit) met een 24K Gouden kapje. De energiekogels hebben (net als de kristallen) hun bereik in het volledige trillingsgebied van de aura. Door het dragen van een energiekogel is er een constante verbinding met de energie en informatie van de Engel of Opgestegen Meester.

   

 • tot slot
  Hopelijk heeft u nu iets meer inzicht gekregen hoe de producten van Lichtwesen gemaakt worden.

  Mochten er nog dingen onduidelijk zijn of heeft u nog andere vragen, dan beantwoord ik ze graag voor u.
  Stel uw vraag hier

Hoe moet ik de spray gebruiken?

Veel mensen voelen de energie die in de flesjes van LichtWesen zit al door het glas heen, maar dat is voor een optimale werking niet voldoende. Wanneer je een flesje hebt met een verstuiver (spray) is het allereerst belangrijk om te kijken welke kleur dop/verstuiver het flesje heeft. 

– een witte verstuiver met transparante dop:

Dit is een essence, ook wel tinctuur genoemd, en kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Er is 1 uitzondering; nl. de Scheppingsstralen als tinctuur met calcium, deze mag alleen uitwendig worden gebruikt ivm het natuurlijke conserveermiddel Rozenwas.

– een gouden verstuiver met gouden dop:

Dit is een geurspray, ook wel Engelenparfum genoemd, en kan uitsluitend uitwendig gebruikt worden i.v.m. de etherische olie die voor de geur zorgt. Er is ook hier 1 uitzondering; nl. de Raumlicht (ruimtelicht – verstuiver om de ruimte snel te zuiveren). Raumlicht kan zowel in- als uitwendig worden gebruikt en bevat GEEN etherische olie 😉 )

INWENDIG gebruik:

spray de essence direct in de mondholte of voeg 1 pompje essence aan 500 ml water toe. 

Dosering: 2 maal daags 2 pompjes of 4 maal daags 500 ml water met steeds 1 pompje (heb je meteen die 2 liter te pakken!)

UITWENDIG gebruik:

spray de essence in de aura (je energieveld om je heen), je kunt dit doen net als een eau de toilette, of op een plek die intuitief juist voelt. Algemene plaatsen om de spray aan te brengen: Achter in de nek op de uitstekende wervel (C7), op de polsen (ruik er daarna even goed aan ZELFS als de essence geurloos is, dan registreren je hersenen meteen de energie en verdeelt het zich sneller), op het hartchakra of de Zonnevlecht.

Wanneer je een pijnlijke plek hebt is dat ook een goede plek om de essence op aan te brengen.

Er bestaat geen verkeerde plek! Het gaat erom dat de energie die door de essence gedragen wordt zich mengt met jouw energiesysteem, ongeacht waar die vermenging begint.

Dosering: 2 maal daags 2 pompjes

Hoe moet ik de olie gebruiken?

De Energie van de Opgestegen Meesters en de Indigo is ook in een olie te verkrijgen, soms heeft dat de voorkeur in plaats van een spray.

Ook de Elohim energiestralen zijn in een olie variant, anders in samenstelling en anders in gebruik, lees verder om er alles over te  weten te komen.

Olie van de serie Opgestegen Meesters is anders qua trilling dan de essence. De essence is op basis van water en biologische alcohol, terwijl de olie (saffloer-olie) verrijkt is met etherische olie. Dat zorgt voor een geur aan de olie en maakt het gelijk ongeschikt om in te nemen. Wanneer je snel in je hoofd zit en eigenlijk niet zo goed kan concentreren op wat je aan het doen bent, of je focus mist, kan het een goede keus zijn om een olie te gebruiken.

De flesjes zijn blauw gekleurd waardoor het (dag)licht geen invloed kan hebben op de kwaliteit van de olie. Je kunt ze dan ook onbeperkt gebruiken na opening. Om de olie ‘vers’ te houden is het aan te raden om zo nu en dan met een doekje de binnenkant van de dop en het druppel-vlak af te nemen en de olie die zich daar bevindt te verwijderen, want door oxidatie kan de olie wat ranzig gaan ruiken op die beide delen. Dit beïnvloed de kwaliteit van de olie in de fles NIET!!!

Waar breng ik het aan?

Je kunt de olie puur (of gemengd met een basis olie voor massage) op het lichaam aanbrengen op een plek die intuitief goed voelt, op een zere plek of onder de voeten. Standaard zones zijn hier ook weer achter in de nek (C7), polsen (ruik aan de olie na het aanbrengen om het zo snel mogelijk te verdelen in je energiesysteem), het hartchakra, de Zonnevlecht EN je stuitje.

Als je de olie niet op het lichaam wilt aanbrengen kun je er voor kiezen om een druppel op je handen te doen en door je aura (energieveld) te ‘wapperen’.

Dosering: 2 maal daags 1-2 druppels aanbrengen.

Elohim olie:

de Olie van de Elohim is pure etherische olie en kan daarom voor irritatie zorgen wanneer deze direct op de huid wordt aan gebracht.

Natuurlijk kun je het voorzichtig met 1 drupje proberen om te zien of jouw huid hier tegen kan. 

Er zijn tal van mogelijkheden te bedenken om de olie van de Elohim toe te passen:

– druppel 1-3 druppels op een tissue en leg op je hoofdkussen

– doe een paar druppels (afhankelijk van de grootte van de ruimte) op een verdamper of aromalamp/steen

– meng een paar druppels in wat basis (massage) olie en smeer de huid ermee in (2 maal daags aanbrengen)

– voeg 5-10 druppels toe aan je shampoo, douchegel, badolie of bodylotion, goed schudden en heerlijk van genieten.

– meng 1 druppel olie met een ‘nootje’ hand creme

– voeg een aantal druppels toe aan je dag creme en roer goed om

– maak zelf een scrub, voeg er 10-15 druppels Elohim olie aan toe en geef het cadeau of geniet er zelf van.

Wat zijn ISI-geluks Engelen?

Bekijk hier de video hoe de ISI Engelen gemaakt worden

 

 

Reiniging en onderhoud Zirkonia’s

De Elohim en Scheppingsstraal Zirkonia’s zijn een lust voor het oog door hun sprankelende uitstraling. Om de schittering en de glans van het zilver te behouden is het nodig zo nu en dan het zilver te onderhouden.

UITSLUITEND een ZILVERPOETSDOEK gebruiken!

Andere zilver-reinigingsmiddelen bevatten stoffen die ongelakt zilver (zoals gebruikt voor de sieraden van LichtWesen) kunnen aantasten.

Wanneer de zirkonia’s op de huid gedragen worden kan er aan de achterkant een waas op de zirkonia ontstaan door huidschilfers en huidvet. Een lauw/warm sopje met afwasmiddel kan dan uitkomst bieden. Gebruik geen schurende middelen of scherpe voorwerpen om de zirkonia of het zilver te reinigen. Het sopje vervangt het poetsen van het zilver NIET.

Onderhoud en reiniging zirkonia's
Benodigdheden:

 • Wattenstokje
 • Zilverpoetsdoek
 • wat rust en geduld

(evt. een kopje thee)

Zilver voor reiniging

1. Het makkelijkst te poetsen is de brede rand rondom.
Voor je daaraan begint is het slim om eerst de clip aan de achterkant uit te buigen zodat er ruimte komt om ook de binnenkant te poetsen.

Hoe zwarter de doek wordt, hoe beter!
Bij de Engel Hangers voor de Zirkonia’s word een grijs kleurig doekje voor de reiniging meegeleverd in het doosje.

Reiniging oog met wattip stokje close

 2. Doe het wattenstokje in de doek en gebruik het stokje om met de doek langs het oog te poetsen aan alle kanten. Zo blijven er geen zwarte randjes achter rondom het oog.

wattentip en zilverp doek binnenkant

3. Doe de tip van het wattenstokje in een stukje van de doek en wrijf zo langs de binnenkant van de zetting tot het zwart verdwenen is van het zilver. Zo zijn de merkjes van het zilver ook weer zichtbaar.

!!!  Door de binnenkant te poetsen krijgt de zirkonia meer kleur omdat het zilver meer licht van achteraf kan reflecteren.

reiniging binnenkant zetting

4. Gebruik het puntje van het wattenstokje met de doek om de clip aan de binnenkant te poetsen, deze geeft ook een mooie glans door de zirkonia wanneer het schoon is.

Wanneer de binnenkant van de clip en de zetting schoon is, kan de clip terug gebogen worden.

Zilver na reiniging

5. Het kan even wat tijd nemen wanneer het zilver flink verkleurd is, maar het loont zich zeker de moeite!

TIP:  Gebruik de tijd van het poetsen om je helemaal door en door met de kleur van de zirkonia te verbinden. Zo maak je van een klusje een meditatie.

En vergeet niet zo nu en dan een slokje thee te nemen…

Aura

De aura is een energieveld waardoor wij constant ‘gevoed’ worden.
Het is een soort verzamel punt voor alle indrukken en energieën waar we ons op richten of in mengen.

Net zoals persoonlijke hygiene belangrijk is, is aura hygiene belangrijk.
Een gezonde aura zorgt voor een natuurlijke bescherming tegen zogenaamde negatieve energie.

binnenkort volgt meer