Energie van deze tijd

Energie van deze Tijd – 16 April 2018

naar de aanvulling per 26 april

Opruimen en loslaten*, nog steeds wisselende energie, het nieuwe gaat sneller

Wat nu is

Veranderingen integreren en stabiliseren

De laatste weken zijn er ingrijpende veranderingen geweest. Sommige waren bewust, b.v. door gesprekken, geschillen of verhuizing, anderen bleven onopgemerkt. Zelfs als iets onopgemerkt blijft, heeft het nog steeds invloed op onze gevoelens en ons gedrag. Mijn voorbeeld is: een oud gebouw stort in en we kunnen dit gebouw niet meer ingaan zoals vroeger.

Het is nu belangrijk om ervoor te zorgen dat het vroegere gedrag en de denkwijzen niet opnieuw binnensluipen. Omdat de veranderingen erg diep gingen, merken we het duidelijk wanneer we op de oude manier reageren (ondersteunend nr. 18 Lady Portia)

 

In de orde komen, opruimen, loslaten*

Energetisch worden we ondersteund in “op orde komen” en erkennen wat essentieel is voor ons leven en voor ons werk. Wat goed is voor ons, herkennen we door situaties en gebeurtenissen, maar ook door de meningen en opmerkingen van anderen die we ongevraagd en onbedoeld ontvangen. Deze worden soms zo ‘scherp’ geuit dat ze ons pijn doen. In plaats van ons beledigd te voelen en terug ‘te vuren’, in plaats van het serieus te nemen en de strijd aan te gaan “wat waar is”, moeten we dit als een startpunt zien voor eigen reflectie zodat we kunnen zien wat goed voor ons is en is belangrijk. Ook gedrag en denkwijzen van anderen die ons irriteren en dus niet voldoen aan onze verwachtingen, helpen ons te herkennen wat goed voor ons is en klopt. (ondersteunend nr. 18 Lady Portia).

  • = Loslaten versus Laten Gaan (aanvulling van Erica)

Er word altijd van los laten gesproken, terwijl dat op heel veel weerstand in ons stuit. Die weerstand is niet zomaar gekomen. Loslaten is iets wat bij ons de weerstand van pijn oproept.
Waarom? Lees het blog over loslaten en noem het van nu af aan Laten Gaan.

De energie van orde beïnvloedt zowel binnen als buiten. Daarom is het nu een goed moment om te laten gaan en schoon te maken – dit kan door anderen gestuwd worden: Sorteren, wat niet meer gebruikt word weg te gooien, achterhaalde gedachten laten gaan. Ontdek bij jezelf: Wat wil ik anders doen, wat ik wil doen voor “het geheel” wat is essentieel voor mij?

 

Het nieuwe komt in een stroomversnelling

In de afgelopen weken zijn projecten en situaties tot stilstand gekomen. Helaas hapert het nog steeds, maar het wordt beter. De energie gaat stromen en we kunnen het oude voltooien en het nieuwe beginnen. Het is belangrijk om flexibel te zijn, om niet vast te houden aan planning en ideeën, om alternatieve mogelijkheden te verkennen.

Het is gemakkelijker om flexibel te zijn met levensvreugde en plezier te hebben in het ontdekken en plannen. Met een speelse houding ontdekken we veel meer mogelijkheden dan wanneer we boos zijn en ons ergeren over de situatie. Het nieuwe kan gemakkelijker en sneller worden gezien en geaccepteerd. (ondersteund nr. 71 Groene Scheppingsstraal)

 

Schommelende energie, op stabiliteit letten

De energie is nog steeds erg “wisselend”, soms krachtig en vooruit stuwend, soms vermoeiend en uitputtend. Keer op keer hebben we de indruk mist in ons hoofd te hebben en niet helder te kunnen denken. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan de stabiliteit en het lichaam (ondersteunend nr. 13 Seraphis Bey). Het lichaam is nog steeds niet stabiel en reageert op de energie schommelingen, in sommige gevallen met een sterke drang naar voedsel, alcohol, of andere ongezonde en belastende stoffen. Vooral wanneer we niet reageren op de behoefte van ons lichaam aan rust, slaap, stilte of sporten en tijd in de natuur. Belangrijk en weldadig zijn momenteel meditaties, zowel voor het lichaam als voor onze kalmte en sereniteit.

 

Meditatie 

De Tonglen-meditatie is nog steeds belangrijk om te doen, net als de speciale ademhaling;
deze meditatie is een oudere vorm van meditatie die ook wel Tonglen- of Hartmeditatie genoemd wordt. Het advies is ze telkens tussendoor te doen bij de dagelijkse dingen, vooral wanneer gebeurtenissen ons (diep) raken.
> Richt je aandacht op je adem.
1e stap: adem met je inademing naar alle verstoringen in je eigen lichaam-energieveld in de
omgeving van je hart. Laat ze daar transformeren en op je uitademing stroomt helder licht / het
Bewuste Zijn / Bewustzijn terug.
2e stap: adem naar alle verstoringen en belemmeringen in je omgeving/wereld, doe dit in de
omgeving van je hart, waar het net als hierboven getransformeerd wordt. Met het uitademen
stroomt ook hier helder licht / het Bewuste Zijn / collectief bewustzijn terug.

 

Ademoefening:
Zorg dat je goed stevig zit op de grond (evt. kleermakerszit) of een stoel en laat je billen en (boven)benen goed op de ondergrond steunen.

Bij een IN-ademing komt de lucht door je neus naar binnen,
bij een UIT-ademing verlaat de lucht je longen door je open mond.
Wanneer je inademt, adem je zo diep mogelijk door tot onder in je buik (of hoe ver mogelijk is op dat moment) terwijl je buik naar voren beweegt.
Bij een uitademing trekt je buik weer in (naar binnen dus)

Zo gaat het: Adem in door je neus en neem zoveel mogelijk lucht op als in je longen past (hoe dieper je in je buik kan komen, hoe meer inhoud), ga zodra je ‘vol’ bent meteen door met uitademen door je mond en laat de lucht er hoorbaar uitvloeien. Wanneer je ‘leeg’ bent begin je direct weer met inademen, zoveel mogelijk.
Geen stops of pauzes, geen adem vasthouden, zorg dat het een vloeiende beweging is van verplaatsende lucht, circulerende energie.

Tip: Adem rustig en maak je in en uitademing even lang. Doordat je veel zuurstof binnen krijgt en je hoofd daar niet aan gewend is kan je een gevoel van duizeligheid ervaren, ga in dat geval liggen ipv zitten.

 

 

Ondersteunende energieën van LichtWesen:

Nr. 13 Seraphis Bey (Levensenergie versterken)

Nr. 18 Lady Portia (nieuwe balans vinden, stabiliteit)

Nr. 71 Groene Scheppingsstraal (Groeikracht en expansie)

of Mix van deze Tijd  (30 ml verstuiver met alle benoemde ondersteunende energieën in één flesje)

aanvullende energie

Zorgvuldigheid en Bescherming (mindfulness essence, verwerken van impulsen)

 

opmerking van Erica:
Door de jaren heen heb ik mijzelf eigen gemaakt om het plezier in elke uitdaging te vinden, er is geen winnen of verliezen in het NU, er IS. Dus wanneer je het gevoel hebt dat je wint of verliest in een bepaalde situatie, bekijk het dan eens zoals Nelson Mandela beschreef: Ik kan nooit verliezen, er zijn maar 2 mogelijkheden; ik WIN of ik LEER.
Ik merk dat de situaties of de uitdagingen niet zwaar of moeilijk zijn, ik kan wel het gevoel hebben dat het zo lijkt – dat ontstaat alleen als ik in mijzelf de weerstand blijf bieden aan het stuk van mijzelf dat in de weg staat van DAT wat ik het liefste wil.

 

 

AANVULLING per 26 april

Moeilijkheden, turbulentie, ongevallen; belangrijk; WEES JE BEWUST

Sinds geruime tijd, vooral sinds 16 april, komen onplezierige uitdagingen vaak voor: projecten lopen niet, orders worden verkeerd uitgevoerd, ongelukken of schade door het weer. Zoals beschreven in de energie van de tijd van april, is het lichaam niet zo stabiel en kan het meer klachten en ziektes krijgen. Sommige mensen reageren agressief op de energetische situatie, “als een kip zonder kop” of “doorgedraaid”.

Het is nu vooral belangrijk om stabiel te zijn, om het lichaam te ondersteunen, om opmerkzaam te zijn en om meer aandacht dan normaal te besteden aan de intuïtie, het onderbuikgevoel en om het te ‘ondervragen’ (ondersteunend Zorgvuldigheid en Bescherming). Het lichaam heeft rust- en herstelfasen nodig, lichaamsbeweging, opladen in de natuur, mediteren.

We kunnen de huidige situatie ook gebruiken om ons beter af te stemmen op onze doelen en visies. Net zoals iemand met een zwaard in één richting wijst, zo kunnen we de energie in onze visies en plannen laten stromen, in harmonie met het zieleplan en de kracht voor onze taak ontvangen. Dit is gemakkelijker als we de gebeurtenissen niet beoordelen en zien welke ‘geschenken’ ze ons brengen. Deze situaties stellen ons ook in staat om onze energetische vaardigheden te onderzoeken en te trainen.

Volgens mijn perceptie verandert deze energie omme nabij half mei, dan wordt het gemakkelijker en nemen de turbulenties af.

Extra Ondersteunende energie van LichtWesen:
Zorgvuldigheid en Bescherming (mindfulness essence, verwerken van impulsen)

 

www.LichtWesen.com / www.lichtwesennederland.nl

© LichtWesen – Petra Schneider – Pfungstadt 2018 
vertaald door Erica Hooft – LichtWesenNederland